Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Wat zijn Airdrops?

img

Een airdrop is een verspreiding van een cryptocoin, in feite worden er dus gratis cryptocoins weggegeven. Vaak wordt er in ruil daarvoor van je gevraagd om een aantal taken te vervullen, zoals het inzetten van je netwerk (je social media en je cryptovrienden) om anderen te vertellen over de airdrop en de token. In ruil voor promotie, ontvang je dus een aantal coins.

Voordat een project, een token, kan starten moet er eerst geld ingezameld worden om het project te kunnen financieren (een soort crowdfunding). Dit staat in crypto beter bekend als ICO. Er vinden dan een pre-sale en een crowdsale plaats waarin iedereen al een aantal tokens kan kopen. Juist in dit proces is het voor projecten belangrijk om veel mensen aan zich te binden en promotie te maken voor de token. Vandaar dat er vaak airdrops plaats vinden.

Het lijkt misschien gek dat bedrijven tokens weggeven, maar wanneer je deelneemt aan een airdrop krijg je (onbewust) veel informatie over de token. Je leert de token kennen, volgt het nieuws en wanneer je de token ontvangt groeit je vertrouwen in het bedrijf en voel je je meer betrokken. Voor bedrijven is er dus wel degelijk winst te behalen aan de airdrops. Het is in feite een groeistrategie om de community te vergroten en te versterken in de hoop meer investeerders te krijgen.

Airdrops zijn er in verschillende vormen, soms moet je je alleen registeren, een aantal berichten liken en delen of een aantal vragen beantwoorden over de token. Er zijn ook HODL-airdrops. Als je een aantal tokens bezit krijg je daarvoor een andere token.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar