Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Hoe maak je een Ethereum Wallet aan?

img

De meeste tokens worden gelanceerd via het Ethereum netwerk, vandaar dat je voor de meeste airdrops een Ethereum wallet moet hebben. Echter zijn er ook airdrops die via het netwerk werken van Stellar of bijvoorbeeld NEO. Zie daarvoor het vervolg van de handleiding.

Er zijn verschillende Ethereum wallets verkrijgbaar. Zowel hardware wallets als software wallets. Hardware wallets bewaren offline de sleutels van je cryptocurrencies. Een hardware wallet als Ledger of Trezor is de meest veilige optie om je crytocurrencies te bewaren.

Mocht je niet in het bezit zijn van een hardware wallet dan kun je tegenwoordig gemakkelijk een online een wallet aanmaken. De meest gebruikte online wallet is My Ether Wallet (MEW) die alle tokens support op het Ethereum netwerk (oftewel ERC20 Tokens). Om je airdrop tokens te krijgen, zul je een wallet moeten aanmaken. Let op: Een Ethereum-Adress van een exchange werkt namelijk niet voor airdrops. Zorg dat je dus een ETH-wallet aanmaakt. Hieronder zal ik uitleggen hoe je een wallet kunt aanmaken via My-Ether-Wallet.

Stap 1: Ga naar de officiële website van myetherwallet, controleer of je het juiste adres hebt ingevuld. (https://www.myetherwallet.com/)

Stap 2: Kies een moeilijk en sterk wachtwoord (dat je niet gebruikt voor je social media of exchanges) en vul deze in het veld in onder “Enter a password” en klik vervolgens op de button “Create new Wallet


Tip: Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave!

Stap 3: Download de “Keystore, UTC File” dit is een versleutelde versie van je private key die je toegang geeft tot je wallet (er zijn ook andere manieren om toegang te krijgen). Sla de file op, op een USB. Het advies is om ook een backup te maken van dit bestand en het bestand niet met anderen te delen. Lees de waarschuwingen dus even goed door.


Tip: Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave!

Stap 4: Vervolgens krijg je je Private key te zien. Dit is de sleutel om toegang te krijgen tot je wallet. Zoals het woord als zegt is dit niet je adress, maar alleen bedoelt voor jezelf. Sla ook deze gegevens veilig op. Op een USB, of print het uit en leg het in bijvoorbeeld je kluis.
 
Als je op “Print wallet” drukt, zul je een afbeelding krijgen als hieronder. Hierop staat boven jouw adres zowel in QR als in cijfers en je private key. Nogmaals de private key deel je met niemand. Het publieke adress is het adress waar de tokens heen gestuurd kunnen worden. Kopieer deze dus, zodat je die gemakkelijk bij de hand hebt.

Gefeliciteerd, dit betekent nu dat je een wallet hebt aangemaakt en je tokens kunt ontvangen. Vaak is het slim om de wallet actief te maken door er bijvoorbeeld 0.0001 ETH heen te sturen.


Tip: Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave!

Inloggen in je My-Ether-Wallet
Als je tokens in je wallet wilt toevoegen of je tokens van je wallet naar een exchange wil sturen zul je moeten inloggen in je wallet. Dit kan op verschillende manieren. Een van de manieren is via de “Private Key”, die je zojuist hebt gekregen. Lees alle opties even goed door en bekijk wat voor jou het makkelijkste werkt en de meest veilige optie is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar