Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Hoe investeer ik in Tron Projecten en koop ik hun tokens?

img

Een stapsgewijze handleiding voor mensen die meer willen weten over investeren in nieuwe Tron-projecten en hun tokens willen kopen met behulp van TronScan.

Wat is een ITO? 
Voordat een project (token) kan starten, moet er eerst geld worden verzameld om het project te financieren (een vorm van crowdfunding). Een ITO is daarmee vergelijkbaar met een ICO, een fondsenwervingsmechanisme. Het verschil is het feit dat een ITO de blockchain van een ander token gebruikt, in dit geval TRON. Als u deelneemt aan een ITO, help je een project om geld te verzamelen voor het lanceren van hun product. In de pre-sale kun je de tokens van het Tron-project kopen, de TRX die wordt opgehaald door hun tokens te verkopen, zal worden gebruikt om de kosten van hun project te betalen. Tokens in de voorverkoop worden vaak verkocht met kortingen en promotieacties zoals airdrops. Voor investeerders is dit dan ook een mooie kans om als één van de eerste de tokens te kopen.

Voordat je besluit TRX in een Tron-project te investeren, moet je altijd zorgen dat je wat onderzoek doet naar het project. Als je meer wilt weten over het bisnuessplan, is het een tip om te beginnen met het lezen van de whitepaper, het controleren van hun website en team en het joinen van hun telegram. 

Let op : investeren in ITO’s kan riskant zijn. Niet alle projecten hebben goede intenties of verzamelen niet genoeg TRX om de softcap te halen en hun project te kunnen starten.

Wat heb ik nodig om Tron tokens van een nieuw project te kopen?

  1.  Een Tron Wallet: Allereerst heb je een Tron Wallet nodig, waar je je TRX en alle andere Tron-tokens, TRC10 en TRC20 veilig kunt opslaan. Je kunt bijvoorbeeld je GoSeedit Wallet van Telegram gebruiken, een nieuweWallet op Tronscan maken of de TronWalletMe-app downloaden op je tablet of telefoon en deze wallet gebruiken. Een lijst met alle Tron Wallets vind je hier.
  2. De Private Key van je TronWallet: De Private Key oftewel je wachtwoord van je Tronwallet. De Private key geeft je toegang tot alle functies van je wallets, waaronder het verzenden van tokens. Daarom geef je nooit je privésleutel aan iemand, zodat niemand toegang heeft tot jouw tokens. Zorg er ook voor dat je altijd een veilige back-up van je Private key maakt. Bijvoorbeeld op een externe harde schijf, of druk hem af en bewaar hem in een kluis.
  3. TRON (TRX) : Als laatste heb je uiteraard TRX nodig om de nieuwe tokens te kunnen kopen, en kan deelnemen aan de crowding. Omdat Tron haar eigen blockchain-netwerk gebruikt is het voorlopig bij de meeste ITO’s alleen mogelijk om te investeren met TRX en niet met Bitcoin of Ethereum. Je kunt Tron kopen op een exchange zoals Binance of Kucoin.

Hoe investeer in een Tron-project en koop ik hun tokens via Tronscan?

Stap 1: De lijst van ITO’s openen
Ga naar de website van Tronscan en controleer altijd of dit de orginele website is en niet een look-a-like voordat je inlogt. Rechtsboven in de hoek kun je de taal veranderen naar “NL“. Vervolgens klik je linksboven op “Tokens” en vervolgens op “Deelnemen


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Stap 2: Kies je token (project).
Vervolgens kun je door de lijst door de pagina’s heen scrollen om het project te vinden waarin je wil investeren. Je kunt uiteraard ook de zoekfunctie rechtsbovenin gebruiken. Let wel op: zorg altijd dat je de officiële token van het project kiest, via Tron is het mogelijk om namelijk een token te maken met dezelfde naam. Daarom is er sinds kort een TOKENID toegevoegd. Als je besluit om in een project te investeren, zoek en controleer dan de TOKENID in plaats van de naam om te voorkomen dat je een “neppe” token koopt. Als je het project gevonden hebt, klik je op de afbeelding en krijg je vervolgens meer informatie te zien zoals de website, de token-houders, de prijs en de social media kanalen.

Stap 3: Inloggen in je wallet
Klik op  “Import a Wallet” rechtsboven in de hoek van het menu bij Tronscan en voer je “Private Key” in en klik op “Inloggen”. Je krijgt dan direct toegang tot je Tron Wallet.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Stap 4:  Deelnemen aan de ITO
Zodra je bent ingelogd op je wallet. Klik je op ” Deelnemen ” in de rechterhoek. Zorg dat je nog steeds op de juiste website bent van het project waarin je wilt investeren.

Stap 5:  Kiest het aantal tokens
Er verschijnt een pop-up met de vraag “Hoeveel tokens wil je kopen?”. Kies het aantal tokens dat je wil kopen, hij berekent automatisch onderaan hoeveel TRX dit gaat kosten. Vul het aantal tokens in, controleer de hoeveelheid en klik vervolgens op de rode knop onderaan met daarop “Deelnemen“. Zorg wel dat je genoeg TRX hebt om de aankoop te kunnen betalen.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Stap 6: Controleer de aankoop
Een nieuwe pop-up wordt geopend om de aankoop te controleren: “Weet u zeker dat u wilt kopen?”. Als je akkoord wil gaan met de transactie druk je vervolgens op “Bevestigen“. De transactie wordt vervolgens direct gedaan, dit duurt enkele seconde. Als de transactie voltooit is ontvangt u onderstaand bericht.


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.


Stap 7: Check de token balans in je wallet
Als de transactie bevestigt is, kun je in het overzicht van je tokens de gemaakte transactie vinden en zullen de tokens toegevoegd worden aan je balans. Dit kan soms enkele minuten duren. Je vindt je wallet overzicht door rechtsboven in hoek op “Wallet” te klikken en vervolgens op “je publieke adress” bovenin.

Investeren in ITO’s van Tron, is dus heel simpel en snel!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar