Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Brave Browser, verdien & tip cryptocurrencies terwijl je op het internet rond surft.

img
Video Tutorial & Review

Wist je dat als je het internet gebruikt Google allerlei informatie over je trackt? Zoals je inkomen, je levensgebeurtenissen, je locatie en nog veel meer. Daarnaast staat het internet inmiddels vol met advertenties en als laatste moet je er altijd op letten dat je géén virus download.

  • Blokkeren van advertenties/trackers/virussen
  • Vergroot de laadsnelheid van internetpagina’s
  • Maandelijkse reward voor gebruik (die je alleen kunt tippen aan anderen)
  • Binnenkort een reward voor elke advertentie (die je wel kunt traden)
  • Biedt je de optie om je favoriete websites & youtube-ers te belonen

Brave Browser hoopt hiervoor een oplossing te bieden, op een leuke manier voor cryptocurrency fans. Brave Browser is een website browser zoals Google Chrome of Explorer, echter blokkeert Brave Browser advertenties, trackers en virussen. Dit is niet alleen prettig, maar ook erg fijn in gebruik je merkt namelijk direct dat je interpagina’s veel sneller laden. Brave Browser is ontwikkeld door de eigenaren van Firefox en Mozilla en daarmee een grote speler met inmiddels al meer dan 2 miljoen gebruikers.

Als laatste beloont Brave Browser maandelijk zijn/haar gebruikers in de vorm van cryptocurrencies (ongeveer 10 usd per maand) voor het gebruik. Daarnaast gaat Brave Browser rewards voor advertenties integreren waardoor je nog meer kunt verdienen per maand. En wat ook erg leuk is dat je via Brave Browser gemakkelijk je favoriete website of youtube-er kunt belonen, met één klik op de knop verstuur je hem/haar een aantal tokens. Ook als je zelf een website hebt is het daarom interessant om het Brave tipping systeem te activeren.

Hieronder zal ik uitleggen hoe je Brave Browser installeert voor gebruik, hoe je anderen kunt tippen en wat je moet doen als website eigenaar om Brave te activeren.

Hoe installeer ik Brave Browser?

Stap 1: Download Brave Browser
Ga naar de website van Brave Browser via deze link en klik op de oranje knop met daarop “Download Brave“. De download zal automatisch van start gaan en onderin je browser worden weergegeven. Wanneer de download voltooid is klik op het bestand: “BraveBrowserSetup.exe” en klik vervolgens op uitvoeren. Brave Browser zal dan automatisch beginnen met de installatie die hooguit drie minuten duurt. Je zult een melding krijgen “Installation Complete” wanneer de installatie voltooid is.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Stap 2: Stel Brave Browser in naar jouw voorkeuren
Nadat Brave geïnstalleerd is zal het Brave Browser automatisch openen en beginnen met een introductie tour waarin de verschillende functies van Brave worden uitgelegd. Om deze tour te beginnen klik je op “Let’s go“.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

A. Importeer je bladwijzers en instellingen van je huidige browser
Vervolgens krijg je de optie om je bladwijzers uit je huidige browser te importeren zoals Google Chrome of Microsoft Edge. Wanneer je dit wil klik je op “Import” en kies je vervolgens van welk persoon/welk browser de bladwijzers geïmporteerd moeten worden. De bladwijzers worden vervolgens toegevoegd aan Brave.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

B. Kies je standaard zoekmachine
Selecteer welke zoekmachine je standaard wil gebruiken, automatisch staat deze ingesteld op Google. Mocht je dit willen veranderen klik dan op “Settings” en selecteer een andere zoekmachine uit de lijst.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

C. Selecteer het Dark of Light Thema
In dit submenu kun je ervoor kiezen om het automatisch ingestelde Light thema van Brave Browser te veranderen naar het dark thema. Als je dit wil aanpassen klik je op “Choose your theme” en selecteer je vervolgens “Dark Theme“.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

D. Ad- en tracker opties
Automatisch staan bij Brave de Add- en Track-blockers aan. Dit wil zeggen dat automatische alle advertenties en trackers van bijvoorbeeld google geblokkeerd worden. Dit kan er soms voor zorgen dat er delen van een website geblokkeerd worden die je graag wil zien. Brave legt hier uit hoe je dit kan voorkomen. Om de add- en track-blockers uit te zetten klik je op de “leeuw” (brave logo) naast de adresbalk en vervolgens op “Shields off“.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Stap 3: Activeren van Brave Rewards
Zoals eerder benoemt, maakt Brave Browser het mogelijk om beloond te worden voor het bekijken van advertenties (in de toekomst) en voor het gebruik van Brave Browser. Je krijgt hiervoor de token BAT, die al op Binance te traden is. Klik op “Enable Rewards” om het beloningssysteem te activeren.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Er opent een nieuwe popup, waarin uitgelegd wordt hoe het reward systeem van Brave Browser werkt. Om te activeren klik je op “Yes I’m in”.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Vervolgens krijg je het volgende bericht in beeld “Creating Wallet“. Dit betekent dat Brave automatisch een UPHOLD wallet voor je aanmaakt om de BAT tokens te ontvangen en te versturen.

Allereerst is het belangrijk om een backup te maken van deze wallet, klik hiervoor op de “Driehoek” rechts in de addressbalk en vervolgens op “Reward settings“. Als laatste klik je op de instellingen, rechtsboven in de hoek van je wallet. En vervolgens kun de SEED (De woorden in de juiste volgorde, je wachtwoord voor je wallet) opschrijven, downloaden of er een screenshot van maken. Maak een goede back-up van deze files.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Stap 5: Controleer de reward instellingen
De instellingen moet ingesteld staan zoals hieronder de afbeeldingen. Brave Rewards moet aan staan. De adverenties zijn nu nog niet beschikbaar. En Auto-Contributie is aan te raden uit te zetten. Met de autocontributie functie wordt automatisch je maandelijks payment uitgekeerd aan de websites die jij bezocht heb die maand.

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

Brave Browser gebruiken voor jouw website of Youtube kanaal

Heb jij een eigen website, die beschikt over een SSL sertificaat? Of heb je een actief youtube kanaal? Dan kun jij ook Brave Tipping activeren. Hierdoor kunnen jouw bezoekers je belonen met een donatie door simpel op de tip functie te klikken. Om dit te activeren zul je je moet regristeren op deze website. En vervolgens zul je dit account moeten koppelen aan een UPHOLD wallet en aan je websites/kanalen.

Hoe tip ik een content creator via Brave Browser?

  1. Ga naar de website of het youtube kanaal van degene die je wil belonen.
  2. Klik op de “Driehoek” in de addressbalk, als er een blauw logo bij staat met de tekst “Brave Verified Publisher” dan ben je er zeker van dat de content creator Brave geactiveerd heeft en de tokens direct krijgt. Als de content creator Brave nog niet geactiveerd heeft worden de tokens verzonden zodra de eigenaar Brave geactiveerd heeft. Brave blijft dit proberen voor maximaal 90 dagen.
  3. Klik vervolgens op “Send a tip….
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave.

4. Kies vervolgens een “Tip amount” je kunt hiervoor kiezen uit 1.0 BAT (0.30 USD) 5.0 BAT (1.48 USD) of 10.0 BAT (2.95 USD) vervolgens kun je aanvinken of je deze donatie maandelijks wil doen of eenmalig. Als laatste klik je op “Send my tip” en de eigenaar van de website of het youtubekanaal zal de tokens ontvangen. Brave hoopt dit in de toekomst te kunnen uitbreiden met andere mogelijkheden zoals facebook/twitter etc.

Automatische contributie: Je kunt er ook voor kiezen om automatisch je maandelijkse reward te verdelen over de sites die je bezocht hebt. De reward wordt dan verdeeld aan de hand van het aantal bezoeken en de bezoekerstijd. Zo beloon je direct alle (gratis) websites die je gebruikt.

Meer informatie over Brave?
Website
Twitter
Download Desktop
Download Android (rewards systeem werkt hier nog niet)
Download IOS (rewards systeem werkt hier nog niet)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This div height required for enabling the sticky sidebar