Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Begrippenlijst

Under construction: Wordt snel aangevuld.

Bounty: Het verschil tussen een bounty en een airdrop is klein. Bij beiden wordt er gevraagd om promotie te maken in ruil voor tokens. Het verschil is echter dat bounties vaak langdurig zijn (elke dag iets twitteren) en het aantal tokens afhankelijk is van de hoeveelheid deelnemers. ICO’s reserveren een bepaald aantal tokens voor de bounty, voor elke task krijg je een aantal punten na de ICO zal het totale aantal tokens verdeeld worden over alle deelnemers afhankelijk van de activiteit.

ERC20: Simpel gezegd, een token die via het Ethereum netwerk werkt en dus ontvangen kan worden in een ETH-wallet zoals My-Ether-Wallet.

Exchange: Het wisselkantoor, een platform voor verkopers en kopers. Via een exchange kun je euro’s in tokens omwisselen. Denk bijvoorbeeld aan Binance, Kucoin & Kraken.

FIAT: Valuta/munten uitgegeven door de overheid. (Euro, Dollar etc.)

Hardware wallet: Een offline, fysieke wallet die de sleutels van je cryptocurrencies bewaart.

·HODL: Het ‘holden’ van een coin (vasthouden).

ICO (Initial Coin Offering): Een crowdsale om de start van een token/blockchain project te kunnen financieren. Airdrops worden vaak tijdens het ICO-proces aangeboden om meer kopers geïnteresseerd te maken. De airdrop tokens krijg je vaak als het ICO-proces succesvol is afgerond.

KYC (Know Your Customer): Identificatieproces waarbij je je persoonlijke gegevens en een ID/Rijbewijs moet inleveren om in aanmerking te komen voor de token,

Public Key: Het openbare address van je wallet, waar de tokens heen gestuurd kunnen worden.

Private Key: De privé sleutel, alleen bedoelt voor jezelf om toegang te krijgen tot je wallet.

This div height required for enabling the sticky sidebar